Daklozen Leger des Heils getrakteerd op nieuwjaarsdiner door Rollyside FC Groningen

GRONINGEN – Gisteren geen voetbal in het Noordlease Stadion, maar een chique driegangendiner. In de skybox van het stadion trakteerde de supportersvereniging Rollyside zo’n vijftig daklozen die opgevangen worden door het Leger des Heils op een nieuwjaarsdiner. Een jaar lang spaarden ze hier met hun vereniging het geld voor bij elkaar. ‘’Het is hier lekker, leuk en de sfeer is goed’’, zegt Angelique, één van de gasten.

De Rollyside van FC Groningen, de supportersvereniging voor fans in een rolstoel, had op 11 december een diner gepland voor deelnemers van het Leger Des Heils. Dit kon destijds niet doorgaan vanwege de sneeuw en de gladheid. Gisteren werd het diner alsnog georganiseerd. De directie van FC Groningen en keeper Sergio Padt voorzagen alle gasten van hun eten.

Boersema, secretaris van de Rollyside, legt uit dat juist de FC het diner speciaal maakte: ‘’Stel dat we dit idee hadden uitgevoerd in een eetcafé, dan had het niet zo’n uitstraling gehad. Iedereen wil graag in het stadion. Onder andere algemeen directeur Hans Nijland en Sergio Padt waren erbij. Dat geeft een extra dimensie aan het geheel. Sport kan die extra dimensie geven.’’ Dit beeld bevestigt Sven, één van de gasten: ‘’Ik heb er heel erg van genoten. En het is extra speciaal in het stadion. Ik vind het leuk in het stadion van Groningen, want ik ben een Stadjer.’’

Vijf lange tafels met uitzicht op de grasmat vormden gister het decor voor het diner. Tussen de gangen door hielden de directieleden van de FC en keeper een praatje. Daarnaast kregen de gasten de mogelijkheid om hen al hun vragen te stellen.

Volgens Renate Harkema van het Leger des Heils voelden de gasten zich erg speciaal als gast bij FC Groningen. Ze legt uit dat dit diner de daklozen het gevoel geeft dat ze belangrijk zijn. In het dagelijks leven ervaren deze mensen volgens Harkema juist vaak het tegenovergestelde.

Verder is het voor de gasten een speciale gelegenheid, omdat ze volgens Harkema vrijwel nooit in een restaurant eten. Ze moeten vaak van weinig geld rondkomen. ‘’Zij zijn al blij als ze een broodje of warme maaltijd scoren. Je kan je voorstellen dat dit tien bruggen verder is’’, zegt Harkema. “Dit is super toch! Het is echt een uitje. De mensen hier die kunnen het vaak niet betalen en zo wordt er toch de mogelijkheid gemaakt voor mensen om uiteten te gaan’’, vertelt Angelique, één van de gasten.

Sven bedankt na afloop van het diner ieder lid van Rollyside persoonlijk. Hij vertelt dat hij dankbaar is dat ze dit diner hebben georganiseerd. ‘’Het is hartverwarmend dat ze dit voor ons doen. Ik heb er heel erg van genoten’’, zegt Sven met een lach op zijn gezicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *