Bouw Groninger Forum piekt

Hoewel de bouw nog niet voltooid is, heeft het Groninger Forum zijn hoogste punt bereikt. Vanmiddag hebben de bouwvakkers een hoogte van 45 meter behaald. Verwacht wordt dat het gebouw eind 2019 kan openen.

Het Groninger Forum is gedurende het afgelopen jaar langzaam uit de grond de lucht in gestegen op de Grote Markt van Groningen. Het moet uiteindelijk een centrum worden voor culturele activiteiten zoals debatten en festivals, met een restaurant bovenin en een openluchtbioscoop op het dak. Ook wordt het Forum de nieuwe locatie van het filmhuis, het Stripmuseum en de VVV.

 

 

De ontwikkeling van het nieuwe Groninger Forum is een lang proces geweest. In 2010 kreeg het Forum groen licht van de gemeente, waarna het gebouw in 2012 klaar zou zijn. Alleen begon eind 2012 men pas met de bouw. Later werd dit weer stilgelegd vanwege maatregelen die genomen moesten worden wegens mogelijke aardbevingen. In 2015 werd de bouw weer hervat. Nu lijkt, na het bereiken van het hoogtepunt, het einde van de bouw eindelijk in zicht te komen.

De bouwvakkers kregen wegens hun werk een gratis lunch aangeboden van de gemeente. De bouw zal nog een jaar duren: eind 2018 wordt het gebouw opgeleverd, om begin 2019 te openen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *