Einde van de transferperiode: welke deals sloot FC Groningen?

De transferperiode zit erop. Gisternacht sloot de transfermarkt die op 3 januari opende. Ook FC Groningen sloot een aantal deals. Wij zetten ze voor je op een rijtje.

Deyovaiso Zeefuik

Deyovaiso Zeefuik – de jongere broer van voormalig FC Groningen speler Género Zeefuik – wordt voor een halfjaar gehuurd van Ajax. De Trots van het Noorden heeft bovendien het eerste recht tot koop bedongen op de 19-jarige speler. Hiermee speelt FC Groningen in op het vertrek van verdediger Todd Kane naar Chelsea. In een reactie op de clubsite laat technisch manager Ron Jans weten: “Met het vertrek van Todd Kane en mogelijk ook Etiënne Reijnen hadden wij de behoefte om onze verdediging weer op peil te brengen. Met Deyovaiso kregen we daartoe een mooie kans. We hebben hem zeer intensief gevolgd en de scoutingrapporten spraken over ‘een zeer interessante’ speler.”

Danny Hoesen

De aanvaller Danny Hoesen vertrekt naar San José Earthquakes. De Amerikaanse club huurde de speler in eerste instantie van FC Groningen. In november leek het er nog op dat Hoesen terug zou keren naar de Groningse club, omdat San José Earthquakes besloot de optie tot koop niet te lichten. Toch is Hoesen eruit gekomen met de Amerikaanse club en is besloten tot een transfer. Gezien de financiële situatie van FC Groningen, komt de transfer goed uit. In het seizoen 2016/2017 leed de club een verlies van 1,4 miljoen.

Etiënne Reijnen

Verdediger Etiënne Reijnen vertrekt naar de Israëlische club Maccabi Haifa. De 30-jarige speler had bij FC Groningen nog een doorlopende verbintenis tot het einde van dit seizoen. De club nam Reijnen medio augustus over van SC Cambuur. Hij speelde in totaal 81 officiële wedstrijden voor Groningen, maar kwam niet tot scoren. Jans zegt op de clubsite over het vertrek van Reijnen: “Etiënne had bij ons een aflopend contract en na deze periode zouden onze wegen sowieso gaan scheiden. Totdat deze optie zich tussentijds aandiende. Wij gunnen Etiënne dit avontuur, het is voor alle partijen een mooie mogelijkheid.”

Oussama Idrissi

Oussama Idrissi, aanvaller bij FC Groningen, vertrekt naar AZ. De 21-jarige speler had een nog een doorlopende verbintenis met de Groningse club tot medio 2020. De transfersom zou ongeveer 2 miljoen bedragen.

Ruben Yttergård Jenssen

FC Groningen verhuurt Ruben Yttergård Jenssen aan het 1. FC Kaiserslautern. De Duitse club heeft de optie tot koop van de 29-jarige middenvelder bedongen.

Alexander Sørloth

Alexander Sørloth, oud-aanvaller van FC Groningen, gaat van FC Midtylland naar Crystal Palace. FC Groningen verdient ongeveer een miljoen aan deze transfer. Sørloth gaat namelijk voor 10,2 miljoen naar de Engelse club en FC Groningen krijgt 10 procent doorkooppercentage.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *