FC Groningen maakt zich op voor spannend vrijdagavondduel in Arnhem

De transferperiode is ten einde: verschillende Eredivisieclubs hebben zich kunnen versterken en zetten de tweede seizoenshelft met goede moed voort. Maar er zijn ook zorgen: FC Groningen liet vijf spelers gaan en haalde hier maar één versterking voor terug. Met de vernieuwde selectie treedt de Trots van het Noorden vanavond aan tegen Vitesse, die ze eerder dit seizoen in eigen huis nog met 4-2 versloegen.

Het weerzien van de twee clubs belooft een spannend duel te worden. Het Gelredome is dit seizoen namelijk nog geen onneembare vesting: van alle Eredivisieclubs veroverde Vitesse de minste punten in eigen huis. Daarnaast staan vanavond de twee meest efficiënte teams tegenover elkaar: Vitesse zette 38 procent van de schoten om in een doelpunt, Groningen volgt met 37 procent. Een doelpuntrijk duel lonkt, met mogelijk kansen op een overwinning voor de Groningers.

Vechten voor het linker rijtje

Toch zijn de verschillen in de stand tussen de twee groot. Met een 13e plaats op de ranglijst bevindt FC Groningen zich momenteel in een uitzichtloze positie. De play-offs voor Europees voetbal lijken mijlenver weg, maar tegelijkertijd hoeft er niet gevreesd te worden voor degradatie. Toch is er nog genoeg te halen, laat FC Groningen schriftelijk weten. ‘Elke plek hoger op de ranglijst is van groot belang’.

Play-offs binnen handbereik

Vitesse staat er dit seizoen beter voor, de club is wel nog steeds in de race voor de play- offs en staat op dit moment op een 6e plaats. De transferperiode is de club zonder al te veel kleerscheuren doorgekomen. De enige tegenvaller was het vertrek van spelmaker Milot Rashica, die de club verliet voor Werder Bremen. Bremen legde naar verluidt bijna acht miljoen neer voor de jonge buitenspeler van de Arnhemmers. Het ontbreken van de creatieve buitenspeler maakt volgens FC Groningen niet veel verschil. ‘Vitesse heeft een brede selectie met volwaardige vervangers’.

Opstellingen

FC Groningen treedt aan zonder de geblesseerde Mimoun Mahi, hij verliet donderdagochtend vroegtijdig de training van de Groningers. In zijn plaats speelt vermoedelijk de 21-jarige Australiër Ajdin Hrustic. De verwachting is dat trainer Ernest Faber voor de rest zijn opstelling van afgelopen weekend handhaaft, toen het de punten moest delen met Heracles (3-3). Hierin is plaats voor twee spelers die vanuit de eigen opleiding zijn doorgeschoven: Tom van de Looi en Ludovit Reis.

 

         Vermoedelijke opstelling FC Groningen                                Vermoedelijke opstelling Vitesse

Bij Vitesse speelt de jonge aanvaller Mitchell van Bergen waarschijnlijk in de plaats van Milot Rashica. De getalenteerde vleugelspeler verlengde afgelopen week nog zijn contract met de Arnhemmers tot medio 2020. Ook Vitesse speelt verder vermoedelijk met dezelfde spelers als vorig weekend. Spits Tim Matavž kan ook meespelen, de beroepszaak over zijn vermoedelijke elleboogstoot aan SC Heerenveen-verdediger Denzel Dumfries is uitgesteld, nadat Vitesse in beroep was gegaan tegen de uitspraak van de tuchtcommissie. Matavž maakte al negen goals dit seizoen en is dus een spits om rekening mee te houden. Het aanvalsgerichte spel kan volgens FC Groningen ook voordelen bieden. ‘Vitesse is een aanvallende ploeg, die het beste te bestrijden is door gebruik te maken van de nonchalance in hun verdediging’.

De ploegen staan vanavond om 20:00 tegenover elkaar in Arnhem. De scheidsrechter is Reinold Wiedemeijer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *