Halve finales KNVB Beker: Feyenoord – Willem II en AZ – FC Twente

In de halve finales van de KNVB Beker speelt Feyenoord tegen Willem II en ontvangt AZ in eigen huis FC Twente. Dat heeft de loting uitgewezen na de laatste kwartfinale van vanavond. De halve finales worden op 27, 28 februari of op 1 maart gespeeld.

Willem II wist zich vanavond als laatste club te verzekeren van een plek bij de laatste vier. Dat is voor het eerst sinds 2005. Na verlenging en strafschoppen trokken de Tilburgers uiteindelijk aan het langste eind. In de strafschoppenserie werd het 5-4, nadat er na 120 minuten nog altijd 2-2 op het scorebord stond.

Willem II speelde een sterke eerste helft, maar uiteindelijk was het Roda JC die de score wist te openen. Gustafson benutte een strafschop na een overtreding van Lewis. Echt lang konden de Limburgers niet genieten van de voorsprong. Twee minuten na de openingstreffer maakte Willem II-spits Ogbeche alweer de gelijkmaker, 1-1.

In de tweede helft kwam Roda JC weer op voorsprong. Avdijaj kreeg de bal op links, dribbelde naar binnen en schoot de bal hard in het doel. Daarmee liet hij Willem II-doelman Branderhorst volkomen kansloos. Na een uur spelen maakte Tsimikas de gelijkmaker. Zijn vrije trap ging door de muur laag het doel in, 2-2. Dat was ook de stand na 120 minuten spelen en dus moesten strafschoppen de beslissing brengen. Roda JC miste als enige een strafschop en daarom mogen de Tilburgers naar de halve finale.

Halve finalisten

Eerder deze week wisten AZ, Feyenoord en FC Twente zich al te kwalificeren. Feyenoord won woensdagavond in de eigen Kuip de topper tegen PSV. Voor de Feyenoorders waren Larsson en Vilhena trefzeker. De KNVB Beker is de laatste kans voor de ploeg van Giovanni van Bronckhorst om nog een prijs te pakken dit seizoen. In de Champions League werd Feyenoord laatste in een poule met Manchester City, Napoli en Shakhtar Donetsk. In de Eredivisie kijken de Rotterdammers tegen een achterstand van zestien punten aan op koploper PSV.

Voor AZ is het opnieuw een kans om in de finale te komen. De verliezend finalist van vorig jaar won woensdagavond thuis met overtuigende cijfers, tegen PEC Zwolle werd het uiteindelijk 4-1. De van FC Groningen overgekomen Oussama Idrissi maakte zijn eerste doelpunt voor de Alkmaarders.

Dinsdagavond al won FC Twente thuis van Cambuur. Cambuur leek kort voor een verrassing te kunnen zorgen toen Schils na een half uur spelen de eerstedivisionist op voorsprong zette, maar Oussama Assaidi en Adam Maher (2x) bogen de achterstand om. De wedstrijd eindigde in 3-1.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *