“Waarom zou ik er mee stoppen?”

Een lekker peukje in de zomer op het terras. Die schadelijke stoffen, dat valt best wel mee, toch? Nou, dat valt dus helemaal niet mee. Tabaksfabrikanten geven aan dat hun sigaretten veel minder schadelijk zijn dan ze in de werkelijkheid zijn. Uit een onderzoek van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) blijkt dat alle onderzochte sigaretten meer teer, nicotine of koolmonoxide bevatten dan op een pakje staat aangegeven.

Het RIVM heeft voor dit onderzoek de Canadian Intense methode gebruikt. Deze methode geeft een duidelijker beeld dan de ISO-methode, die door veel tabaksfabrikanten wordt gebruikt. Naast de foutieve informatie over sigaretten die tabaksfabrikanten presenteren, is er ook geen sigaret die onder de wettelijke normen voor teer, nicotine en koolmonixide blijft.

Wij vroegen de Groningse rokers wat zij van de resultaten van dit onderzoek vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.