Waarom de ene vriendengroep wel drugs gebruikt en de andere niet

Waarom de ene vriendengroep drugs gebruikt en de andere niet

Door Romy Beijersbergen en Mirte van Eysden | Uit cijfers van het Trimbos instituut blijkt dat drugsgebruik onder jongeren toeneemt. Het lijkt zich als een olievlek onder de jeugd te verspreiden en het wordt steeds normaler om je feestervaring te verrijken met een pilletje XTC of speed. Toch komt niet iedereen in aanraking met die olievlek. In de ene vriendengroep worden drugs wekelijks gebruikt en in de andere vriendengroep wordt er niet eens over gesproken. Hoe komt dat en waarom vinden we drugs ineens zo normaal?

Dat zoeken Romy en Mirte uit in deze podcast. Ze gaan het gesprek aan met hun vrienden: drie vrienden van Romy die regelmatig drugs gebruiken en drie vrienden van Mirte die dat nooit doen. Professor Dijkstra, hoogleraar gedrag en verslaving, helpt alles psychologisch te verklaren: waarom heeft Romy wel eens drugs geprobeerd en Mirte nooit? Je hoort het allemaal in deze Podcast.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.