Fietsenstalling, studieplekken of woningen voor internationale studenten in voormalig pand V&D

GRONINGEN – In de zoektocht naar een nieuwe huurder voor het voormalig V&D-pand aan de Grote Markt wordt gekeken naar een invulling met onder andere een fietsenstalling, studieplekken of woningen voor internationale studenten. Dat meldt Bjørn Brink, verhuurder van het pand namens CBRE Global Investors. “100% retail zien wij daar niet meer terugkomen.” 

Door: Thomas van der Kooij en Bram van der Rest

Zo wordt er momenteel onderhandeld met de gemeente Groningen over een fietsenstalling in de kelder van het pand. De gemeente bevestigt dat hierover onderhandelingen plaatsvinden. “We willen in de binnenstad meerdere locaties creëren voor bewaakte fietsenstallingen”, vertelt Jaap Haks, namens de gemeente. “Het V&D-pand is een ideale locatie voor ons.”

Haks benadrukt dat het nog om onderhandelingen gaat. “We hebben het financieel nog niet rond, maar het is wel een doel en een langdurig plan.” Brink: “We zijn zeker in gesprek om te kijken of dat te realiseren is.” Hij verwacht dat er snel meer duidelijkheid over een concreet plan zal komen. “Ik denk ergens tussen de drie en zes maanden vanaf nu.”

Volgens Brink vinden er ook gesprekken plaats met andere partijen, bijvoorbeeld over een invulling van etages met studieplekken of woningen voor (internationale) studenten. Hij verwacht dat er op de benedenverdiepingen wel winkels zullen komen, maar op de bovenverdiepingen niet. “Vanaf de derde etage verwachten we zeker dat er een andere functie komt.”

In het voormalige V&D-pand zitten sinds mei pop-up winkels van De Grote Roltrap. “Dat is echt een tijdelijke oplossing”, vertelt Brink. De Grote Roltrap blijft volgens hem maximaal twee jaar van het pand gebruik maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.