Bloedhete start van de zomer in Groningen: waar neem je een verfrissende duik?

De zomer begint in Groningen bloedheet. Terwijl we vrijdag nog in een lange broek lopen met temperaturen van een graad of 21, lopen de temperaturen na dit weekend flink op, tot wel 32 graden op dinsdag en woensdag.

Natuurlijk goed nieuws voor de zonaanbidders, maar het warme weer heeft ook minder leuke kanten. Niet alleen is het slecht voor onze natuur, ook zelf hebben we last van bijvoorbeeld benauwde studentenkamers en hete straatstenen. Waar in de omgeving van de stad kan je dan nog afkoeling zoeken?

Zwemwater

Gelukkig is er in de omgeving van Groningen menig zwemwater waar je tijdens de hete dagen af kunt koelen. Toch is het niet aanbevolen om zomaar in elke zwemplas een duik te nemen: met de stijgende temperaturen, vermeerderd blauwalg zich ook. Wie in besmet water zwemt, kan last krijgen van huidirritatie, misselijkheid, buikkramp, braken en diarree.

Waar kan je dan wel zwemmen zonder jeuk en maag-en darmklachten te krijgen? Op onderstaande kaart is in beeld gebracht waar je wel en niet een duik kan nemen, inclusief opties voor mensen die niet bang zijn om een stukje te fietsen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.