Groningen maakt zich klaar voor de Super Bowl

GRONINGEN- De Super Bowl begint steeds meer te leven in Groningen. De wedstrijd wordt zondagnacht op drie locaties in de stad uitgezonden. ”Elk jaar is er ongeveer duizend man aanwezig. Dit is natuurlijk een flinke opkomst voor een relatief kleine sport in Groningen,” vertelt Rudi van Driezum van de Groningen Giants, het plaatselijke American Football-team.

De strijd om de Super Bowl gaat tussen de kampioenen van de American Football Conference en de National Football Conference, de twee professionele competities die verenigd zijn in de National Football League (NFL). Dit jaar spelen de Kansas City Chiefs tegen de San Francisco 49ers. De Super Bowl is een van de belangrijkste sportevenementen in de Verenigde Staten en was meermaals het best bekeken televisieprogramma van het jaar.

Van Driezum merkt op dat de bekendheid omtrent American Football steeds meer toeneemt in Groningen. ”We hebben sinds kort een jeugdteam dat competitie speelt.” Vooral de komst van social media heeft volgend Van Driezum de sport meer bekendheid gegeven. Het American Football-team heeft nog geen vrouwelijke spelers maar ”sinds dit seizoen eigen cheerleaders”.

Op drie locaties in de stad wordt het sportevenement uitgezonden. In Irish Pub O’Malley’s, Proeflokaal Hooghoudt en Sports Bar De Groote Griet. De Groote Griet organiseert het evenement samen met de Groningen Giants. ”We pakken dit jaar weer groots uit met redcups, beerpong, hotdogs en natuurlijk onze eigen cheerleaders,” aldus Van Driezum. De wedstrijd is maar liefst op 25 schermen te zien zodat je vanuit elke plek goed beeld hebt.

Niet alleen de wedstrijd is wereldberoemd, ook de rust staat bekend om de show met bekende popartiesten. Dit jaar zijn Jennifer Lopez en Shakira de hoofdacts. De Groningen Giants hebben iets anders in petto tijdens de rust, ze zullen een American Footballshow weggeven op de Grote Markt.

Foto door WikiImages via Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.