Groninger fietsenzaken hebben problemen met aanvoer van fietsen

GRONINGEN – Fietsenwinkels hebben het zwaar in deze coronatijden. Enerzijds hebben ze te maken met meer vraag naar fietsen, maar anderzijds krijgen ze minder fietsen geleverd, doordat de productie door corona stilligt.

“Fietsonderdelen komen uit de hele wereld en het heeft op allerlei plekken stilgelegen,” vertelt Henk-Jan Drijvers van Rijwielhuis Luuk Westerkamp. “Sinds vier à vijf weken worden er wel weer Gazelle fietsen geproduceerd.”

Vooral e-bikes blijken nauwelijks geproduceerd te worden. “Fietsaccu’s zijn een groot probleem. Ik heb momenteel nog maar drie elektrische fietsen in de winkel staan. Normaal zijn dit er vijftien, en dan heb ik ook nog voorraad in de opslag staan. Maar ondertussen heb ik wel vijftig elektrische fietsen verkocht,” aldus Henk-Jan Drijvers.

Een deel van de Gazelle fietsen wordt in Litouwen gemaakt, maar die productie ligt nog volledig stil volgens Drijvers. “Als het goed is, krijg ik begin augustus en in oktober wel weer een paar fietsen binnen uit Litouwen.”

Ook Arno Tijmens van TrendEwheels Groningen ziet een groot probleem met zijn fietsenvoorraad. “Dit probleem speelt al sinds het begin van de coronacrisis. Toen lag meteen de productie in China al stil. En er is wel eerst een voorraad, maar die is nu op.” Nu zijn het vooral de accu’s van fietsen, zegt Tijmens. “We verwachten dat er pas in augustus weer accu’s zijn.”

Rijwielbedrijf Vincent van Ellen B.V. ziet dezelfde problemen. Een medewerker vertelt: “Eerst was er nog wel voorraad, maar vooral vanuit China kregen we niks geleverd. De productie ligt nog steeds stil.” Als dit te lang duurt kan het problematisch worden voor de fietsenwinkel. “Als we alles verkopen wordt het moeilijk. We zijn in alle hoekjes en gaatjes op zoek naar fietsen om onze winkel te vullen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.