Wel of geen alcoholverbod in het Noorderplantsoen?

Op zomerse dagen stroomt het Noorderplantsoen in Groningen vol met stadjers en studenten die van het mooie weer willen genieten. Meer dan eens komen daar alcoholische versnaperingen bij kijken. Maar daar komt misschien een eind aan. Waar alcoholconsumptie in het park nu nog wordt gedoogd, liggen er plannen om in de nabije toekomst strenger te gaan handhaven.

Onder de bezoekers van het Noorderplantsoen heerst nog veel verwarring over het eventuele verbod. Wanneer er wel gehandhaafd gaat worden, kan het opentrekken van een biertje in het park hen 95 euro gaan kosten.

UPDATE: Inmiddels is bekend dat het alcoholverbod in het Noorderplantsoen vanaf 1 juli gehandhaafd gaat worden. Dit maakte de Universiteitskrant gisteren bekend.

Door Nikki Beerepoot en Donna de Weijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.