Sportschool Health Club weer terug naar zelfde aantal leden als voor corona

De sportschool Health Club aan de Bloemsingel in Groningen heeft veel nieuwe leden. Dat betekent dat zij, in tegenstelling tot andere sportscholen in het land, weer evenveel leden hebben als voor corona. Dit komt volgens Glenn Doornbos (32), trainer bij de fitnessclub, mogelijk doordat zij geen gebruikmaken van een systeem waarbij klanten eerst moeten reserveren voordat zij kunnen sporten. 

Toen Health Club dicht moest vanwege de coronaregels hebben ze 25 tot 30 procent van hun leden verloren. De sportschool is toen actief bezig geweest met buiten lesgeven, video’s maken voor mensen thuis, digitale lessen aanbieden en het concept van hun personal trainers aantrekkelijker maken. Ze hebben vergeleken met twee jaar geleden geen veranderingen aangebracht binnen het gebouw of in hun diensten. Ook is de Health Club niet bezig geweest met leden werven: ‘Er is bij ons alleen maar sprake van mond-tot-mondreclame.’ 

Bij sportscholen in Nederland hebben ongeveer een half miljoen minder mensen een abonnement dan voor de coronacrisis. Het totaal daalde van 3,2 miljoen naar ongeveer 2,7 miljoen sportschoolleden. Veel sportscholen maken nu gebruik van een app of website waarop klanten moeten reserveren voordat zij willen gaan sporten. Zo voorkomen sportscholen dat er te veel klanten in de sportscholen zijn om coronabesmettingen te voorkomen. Health Club maakt hier geen gebruik van omdat het niet noodzakelijk is: ‘Onze sportschool is 300 tot 400 vierkante meter groot en het is nooit te druk.’ 

Doornbos is verbaasd dat andere sportscholen wel minder leden hebben dan voorheen: ‘Mijn ervaring is dat mensen het nut er meer van inzien om aan hun gezondheid te werken dan voor de coronatijd. Beweging, frisse lucht, gezond eten en voldoende slaap zijn van groot belang voor een sterk immuunsysteem. Daar zijn mensen zich meer bewust van geworden.’ 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.