Een rookvrij Groningen: utopie of werkelijkheid?

Een indringende sigarettengeur terwijl je op het terras van je biertje aan het genieten bent of een rookwalm die jouw kant op waait terwijl je even een luchtje schept. Als het aan Rookvrij Groningen ligt, is dit binnenkort verleden tijd. Initiatiefnemer Robert van de Graaf: “Rookgedrag moet totaal abnormaal worden. Er is geen groter gezondheidsprobleem dan rokende mensen.” Maar hoe realistisch is een rookvrij Groningen?

Rutte III

Honderd dagen Rutte III: “Vooral een ding voor journalisten”

Door: Arjan Rienks & Nathalie Niehof Groningen – Vandaag is het precies honderd dagen geleden dat koning Willem-Alexander het kabinet Rutte III beëdigde. Op 26 oktober kon het nieuwe kabinet aan de slag. De media evalueren vandaag de eerste honderd dagen. “Maar dat is niet echt iets voor het Nederlandse politieke klimaat”, vertelt Wolffram, hoogleraar politieke geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Koningsspelen 2018: Basisschoolleerlingen van binnen naar buiten

GRONINGEN – Woensdag gaf basisschool de Bavokring in Rotterdam het startschot voor de zesde editie van de Koningsspelen op 20 april. De Koningsspelen 2018 hebben als thema ‘BinnensteBuiten’. Hiermee hoopt de organisatie van het sportevenement kinderen enthousiast te maken om vaker buiten te spelen. Toch verwachten zij dat de Koningspelen hier slechts een klein steentje aan bij kunnen dragen. Annemarie Smith, communicatiemanager van de Koningsspelen, zegt dat de organisatie met het thema een beroep wil doen […]

[Gesloten] LIVE: Groningse boeren zijn onderweg naar Den Haag

GRONINGEN – Gisteren kondigden de Nederlandse Melkveehouders Vakbond, de Nederlandse Akkerbouwers Vakbond, de Groninger Bodembeweging en Milieudefensie aan dat ze vandaag een vredig protest gaan voeren in Den Haag tegen de gaswinning. Verslaggever Laurens is aanwezig bij de actie. Volg hier de liveblog.  Als je de tweets bij de filmpjes wilt lezen, dan moet je op het filmpje klikken en daarna op het twittericoontje rechts onderin.  Om 16:53 is de liveblog gesloten.

Gezondheidsklachten Groningers door aardbevingen: “Dit zijn getallen die je terugvindt bij een ramp”

Door gezondheidsklachten ten gevolge van aardbevingen in Groningen kunnen in de toekomst jaarlijks naar schatting vijf mensen overlijden in de provincie. Dat blijkt uit een onderzoek van de Rijksuniversiteit Groningen naar de effecten van de aardbevingen op de gezondheid van bewoners. De cijfers uit het onderzoek komen volgens Justin Richardson – één van de vier onderzoekers – overeen met die uit rampgebieden: “Het zijn schokkende resultaten”.

Wiebes zet NAM buitenspel bij nieuw schadeprotocol Groningen

Vanaf 19 maart kunnen Groningers terecht bij een onafhankelijk loket om aardbevingsschade aan hun huis en andere gebouwen af te handelen. Het grootste verschil met eerdere schadeprotocollen is dat de NAM nu geen rol meer speelt. De afhandelingen worden gedaan door een tijdelijke, onafhankelijke commissie. Dit meldde minster Wiebes (Economische Zaken) zojuist tijdens een persconferentie in het Provinciehuis in de stad Groningen.  Het nieuwe protocol schrijft voor dat schadeafhandelingen sneller en gemakkelijker gaan. Ook is […]