Buitengewone buurt: De Schildersbuurt

De Schildersbuurt is de wijk met relatief gezien de meeste studenten van Groningen. En dat gaat lang niet altijd goed. Om de relatie tussen de stadjers en de studenten te verbeteren lanceerde onderzoeksbureau TNO vorig jaar het Buurtlab, met onder andere een app waar de verschillende groepen bewoners van de wijk met elkaar in contact konden komen. Deze maand is het experiment afgerond. “We wilden een brug slaan tussen de studentengemeenschap, buurtbewoners en de overheid, […]

Buitengewone buurt: De Korrewegwijk

De Korrewegwijk heeft sinds kort haar eigen lokale markt met streekproducten: De Korremarkt. De markt wordt mede georganiseerd door de GoeieBuurt en moet zorgen voor gezelligheid en saamhorigheid. Dit zijn wellicht niet de woorden waar Groningers meteen aan denken bij de Korrewegwijk. De buurt staat eerder bekend als probleemwijk en werd in 2007 bestempeld als vogelaarwijk.

Buitengewone buurt: Helpman

Het ging niet zonder slag of stoot, maar de gemeente Groningen wordt weer een beetje groter. Haren en Ten Boer gaan volgend jaar officieel bij de stad horen en het is niet de eerste keer dat Groningen een andere gemeente ‘opslokt’. Ook de Groningse wijk Helpman was ooit een apart dorp, maar hoort inmiddels al ruim honderd jaar bij de stad.