Dieren opzetten: “Sweetie staat nu op mijn bureau”

In trendy bars, vintage winkels en stijlvolle huiskamers zie je ze: dieren op sokkels. Helemaal hip, zo’n opgezette kleurrijke vogel of ingelijste exotische vlinder. Opgezette dieren zijn zelfs zo populair, dat steeds meer mensen het zelf gaan doen. Als hobby of als opstapje naar een carrière in het opzetten van dode dieren, de taxidermie. Waar komt die populariteit ineens vandaan?

Dierenambulance Groningen: meer meldingen, minder leden

In de zomer rijdt Andre Nijdam (53) één keer per week mee met de dierenambulance. Naast zijn werk als manager van deze organisatie vindt hij het fijn om af en toe van kantoor weg te gaan en de verhalen uit het veld te horen. Tijdens zijn wekelijkse dienst is hij nog net zo fanatiek als vroeger. Een paar weken geleden dook hij nog een sloot in om gedumpte kittens te vangen. ‘Ik kwam onder de […]

”Hoe meer bijen, hoe beter de stad eruitziet”

Ireen van der Horst & Bram van der Rest GRONINGEN – Een witte tent voor het Academiegebouw met daarin bloemen in reageerbuisjes, afbeeldingen van bloemen aan het plafond en honingdropjes. In de ‘zaadbank’ vroegen vier Groningse studenten vorige week aandacht voor bedreigde bijensoorten. ‘’Het is verschrikkelijk dat de bij bedreigd wordt. En je kan er best wel wat aan doen’’, vertelt studente Sigrid Brak. Hoe zit het eigenlijk met de bedreigde bijen in de stad?