Veel studenten betalen meer aan hun huisbaas dan zou moeten.

De Groningse Melkkoe: Hoe studenten massaal worden uitgebuit

Door David van Hulzen en Thomas van der Kooij Vijfhonderd euro betalen voor een glazenwasser die in geen jaren langs geweest is, of 2500 euro per jaar voor afvalverwerkingskosten. Belachelijk, zullen de meeste studenten zeggen. Toch gebeurt het vaker wel dan niet en wordt het steevast door kamerhuurders gepikt. Uit eigen peiling onder meer dan 250 studentenkamers in de studentenstad blijkt dat Groningse studenten gemiddeld boven de honderd euro per maand aan servicekosten betalen.

Prijsconcurrentie maakt Virtual Reality goedkoper

De prijsconcurrentie op de virtual reality (VR) markt neemt toe, waardoor VR toegankelijker lijkt te worden voor de consument. Gisteren lekten foto’s uit van de Oculus GO, een VR-bril waarbij men zonder tussenkomst van een computer of mobiele telefoon een kijkje kan nemen in de virtuele wereld. Daarmee is de Oculus GO de eerste standalone VR-bril. De Oculus gaat zo’n 200 dollar kosten en biedt toegang tot meer dan 1,000 apps en games.

DIGITALE GOUDKOORTS: De Kritische Noot

DIGITALE GOUDKOORTS: De Kritische Noot

In het laatste deel van de serie ‘Digitale Goudkoorts’ is het tijd voor een kritische noot. We hebben al gezien dat investeren in cryptovaluta toenemend populair is, hoe je daarmee multimiljonair kan worden en wie dat zoal doen: investeren in de digitale munt. Leuk, dat geld verdienen, maar welke risico’s loop je als – soms onervaren – belegger? Hoe verstandig is het om je geld, of als student zelfs leengeld, te investeren in deze markt? 

Jongeren die investeren in cryptovaluta

DIGITALE GOUDKOORTS: Deze jongeren investeren in de blockchain

Door Thomas van der Kooij, Romy Beijersbergen en Mirte van Eysden Eerder in de serie ‘Digitale Goudkoorts’ bleek al dat beleggen in cryptovaluta steeds populairder wordt en dat je er als jongvolwassene zélfs multimiljonair mee kan worden. Maar wie zijn de jongeren die investeren in digitale munten precies? Met welk kapitaal doen ze dat – en waarom? DIGITALE GOUDKOORTS by Thomas van der Kooij on Exposure Dit artikel is gepubliceerd als onderdeel van ‘digitale goudkoorts’, […]

Gereedschap voor elke Stadjer

Je bent aan het klussen en komt erachter dat je een boormachine nodig hebt. Je hebt zelf niet genoeg geld om er een aan te schaffen en ook de huur of de borg bij een bouwmarkt kan je niet betalen. Daar hebben Conny Eldering en Angelo Ruardi iets op bedacht: Mijn Gereedschapskist. Een project waar mensen gratis of tegen een kleine vergoeding gereedschap kunnen lenen. De tweede locatie in Vinkhuizen is zaterdag geopend.

Factcheck: Internationalisering omdat het geld oplevert?

Door: Arjan Rienks, Aron de Jong Groningen – Afgelopen week laaide de discussie over internationalisering aan de Rijksuniversiteit Groningen flink op. Universitair docent Eelco Runia schreef in het NRC een opiniestuk over de marktwerking op de universiteit. Voor een zaal met uitsluitend Nederlandse studenten werd Runia geacht college in het Engels te geven door de RUG. Verengelsing van de universiteit omdat buitenlandse studenten geld in het laatje brengen, zo stelde hij. Klopt het dat buitenlandse […]

Suiker kost straks geen biet meer

GRONINGEN – Het is de eerste dag van februari en de Suikerunie in Hoogkerk draait nog op volle toeren om alle suikerbieten te verwerken. Vroeger was de Suikerfabriek in Hoogkerk al rond de kerst klaar, maar nu verwacht de fabriek pas 10 februari klaar te zijn met de bietencampagne (de tijd dat de fabriek de bieten verwerkt). Dat betekent meer werk voor de fabriek, maar ook langere tijd stank en een heleboel suiker extra.

Eelde meest gegroeide vliegveld van 2017, maar gaat het echt zo goed?

Het reizigersaantal van Groningen Airport Eelde is in 2017 met ongeveer een derde toegenomen. Daarmee is het, relatief gezien, het meest gegroeide Nederlandse vliegveld van het afgelopen jaar. Ruim 200.000 mensen zijn in 2017 van of naar Eelde gevlogen. In 2016 waren dat er nog zo’n 150.000, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. Op het eerste gezicht lijkt dat goed nieuws voor het vliegveld en de lokale economie, maar in […]