Modern boeren in Groningen: welke mogelijkheden biedt 5G voor de landbouw?

De wereldbevolking is de afgelopen decennia enorm gegroeid. Één van de grote vragen van deze tijd is hoe we in de toekomst alle monden gaan voeden. Tegelijkertijd moeten we hierbij onze ecologische voetafdruk zien te beperken. Over de hele wereld wordt op dit moment geëxperimenteerd met ICT-toepassingen in de landbouw om zo effectief en duurzaam mogelijk voedsel te produceren. Groningen is – voor zover bekend – het enige plattelandsgebied waar met 5G-technolgie wordt geëxperimenteerd. Wat […]

Lokaal bier: lekker toegankelijk, heerlijk sexy

Bax Bier, Pivo, Marinus en Jotner, zo maar wat namen uit een groot arsenaal aan Groningse biertjes. In de afgelopen jaren zijn er veel brouwerijen in de provincie bijgekomen. En dat is niet zonder reden. Consumenten zijn bier in de afgelopen jaren steeds meer gaan waarderen, zegt Jitze Vellenga, verenigingsmanager van bierbrouwersbranchevereniging Craft.

Waar vind je als (jonge) ondernemer een flexwerkplek in Groningen?

Nu The Big Building definitief dicht is en gesloopt wordt, moeten de 70 startups die in dit voormalige PostNL pand aan de Achterweg huisden op zoek naar een nieuwe werkplek. Gelukkig biedt de stad Groningen een ruime hoeveelheid aan flexwerkplekken voor (jonge) ondernemers. Wat deze plekken uniek maakt is dat ze startups de mogelijkheid bieden om samen te werken en gebruik te maken van elkaars talent. Wij brachten acht van deze ‘ondernemersbroeinesten’ voor je in kaart. 

Gronings 5G-netwerk groeit de ruimte in

5Groningen, die in Groningen een 5G-netwerk ontwikkelt, heeft gisteren aangekondigd dat zij een samenwerking zijn gestart met de European Space Agency (EAS). Dit betekent dat hun 5G netwerk onder andere nog preciezer zal worden. Groningen krijgt daarnaast binnenkort het grootst dekkende Internet-of-Thingsnetwerk  (IoT) van Nederland. De provincie is hiermee klaargestoomd voor de toekomst.