FC Groningen maakt zich op voor spannend vrijdagavondduel in Arnhem

De transferperiode is ten einde: verschillende Eredivisieclubs hebben zich kunnen versterken en zetten de tweede seizoenshelft met goede moed voort. Maar er zijn ook zorgen: FC Groningen liet vijf spelers gaan en haalde hier maar één versterking voor terug. Met de vernieuwde selectie treedt de Trots van het Noorden vanavond aan tegen Vitesse, die ze eerder dit seizoen in eigen huis nog met 4-2 versloegen.

De showgirls van de sport

Het publiek op de tribune kijkt gespannen toe. De motoren ronken, en de geur van verbrand rubber hangt in de lucht. Aan de zijkant van het racecircuit staan schaarsgeklede vrouwen, klaar om straks een erehaag te maken voor de winnaar. Vanaf volgend seizoen zullen deze pitspoezen of “gridgirls” niet langer de show stelen bij autosportwedstrijden, besloot de internationale autosportfederatie FIA. Vrouwelijk schoon bij sportwedstrijden: onderdeel van een traditie of niet meer van deze tijd?

Twijfel over kunstgras neemt toe in betaald voetbal

GRONINGEN – Bij steeds meer clubs in het betaald voetbal neemt de twijfel over het gebruik van kunstgras toe. De Kerkraadse eredivisieclub Roda JC geeft aan het liefst terug te willen naar natuurgras. Zij zijn de laatste in een reeks clubs die aangegeven te willen stoppen met kunstgras. Roda JC speelt sinds 2014 op kunstgras, maar de club geeft aan dat het ambities heeft om op korte termijn terug te keren naar natuurgras. Eerder deze maand […]

Daklozen Leger des Heils getrakteerd op nieuwjaarsdiner door Rollyside FC Groningen

GRONINGEN – Gisteren geen voetbal in het Noordlease Stadion, maar een chique driegangendiner. In de skybox van het stadion trakteerde de supportersvereniging Rollyside zo’n vijftig daklozen die opgevangen worden door het Leger des Heils op een nieuwjaarsdiner. Een jaar lang spaarden ze hier met hun vereniging het geld voor bij elkaar. ‘’Het is hier lekker, leuk en de sfeer is goed’’, zegt Angelique, één van de gasten.