Van leuke meid naar jeukende mijt

Deel 1 van de serie “Hygiëne in studentenhuizen” Student zijn is niet áltijd een pretje. Heb je net het bed gedeeld met die ene onweerstaanbare jongen of die knappe meid, verschijnen er twee weken later allemaal jeukende rode vlekken op je huid. Je denkt meteen: wat is dit voor gekke SOA? Bij een bezoekje aan de dokter krijg je de vervelende diagnose: schurft. Maar hoe kan het dat deze middeleeuwse ziekte na een lange sluimerperiode […]

Mbo’er zoekende in de wereld van studentenverenigingen

Studentenverenigingen: bier, tradities en lekker veel brallen. Dat is waar de meeste mensen aan denken bij gezelligheidsverenigingen. Mbo’ers kunnen nu nog geen lid worden bij zo’n vereniging. Toch worden ook zij vanaf 2020 student genoemd. Kunnen en willen mbo’ers dan lid worden? “Ik hoef me echt niet te associëren met dat soort volk”, zegt een leerling aan de Noorderpoort.

fietser

Fiets gejat? Pech gehad!

Een slot dat op de stoep ligt en een fiets die spoorloos is verdwenen. Elke student maakt het minimaal één keer mee: een gestolen fiets. Opeens moet je lopend naar je college, waardoor je te laat komt. En een nieuwe fiets aanschaffen, waardoor je de rest van de maand op rantsoen moet. Hoe komt het dat er in Groningen zoveel fietsen gestolen worden?