De doggybag: praktisch of pauper?

Je zit in een restaurant, je hebt een heerlijke pasta besteld, maar je kan het niet op. Wat doe je dan? Laat je het eten weggooien of vraag je om een doggybag? Veel Nederlanders durven niet om een doggybag te vragen, terwijl ze het eigenlijk wel willen. “Het is toch een beetje pauper.”

Keti Koti dit jaar ook in Groningen

Het is een zwarte bladzijde uit de Nederlandse geschiedenis; het slavernijverleden. Hoewel Amsterdam erom bekend staat, speelde ook Groningen een belangrijke rol in de slavenhandel. Nu, 155 jaar na de afschaffing van de slavernij, wordt deze periode uitgebreid herdacht. “Mensen hebben nog steeds behoefte aan een herdenking,” aldus Roberto Refos.

2,5 miljoen laaggeletterden kunnen dit artikel niet lezen

‘s Ochtends de krant lezen, even op Facebook kijken wat je vrienden allemaal hebben gedaan, een appje sturen of een menukaart lezen in een restaurant. Het zijn voor veel mensen normale dagelijkse bezigheden, maar voor de 2,5 miljoen laaggeletterden in Nederland zijn deze dingen onmogelijk. In de nieuwe video Taal opent deuren, die het Noorderpoort, het Drenthe College en het Alfa college hebben gemaakt, vertellen drie laaggeletterden over de problemen die zij in het dagelijks […]