WK 2018: Waarom doet China niet mee?

Oscar, Hulk, Pellè, Tevez. Allemaal internationale toppers die de afgelopen jaren naar China trokken om daar voor duizelingwekkende bedragen te gaan voetballen. Chinese clubs gaven enorme transferbedragen uit, maar toch is China niet aanwezig op het huidige wereldkampioenschap. Hoe kan het dat een land met zoveel geld, en met een potentieel van 1,3 miljard inwoners niet actief is op het WK in Rusland?

Bierpullen, lederhosen & bratwursten: zo keken Duitsers de wedstrijd

♫ Rosamunde ♫, klinkt er voor het Heerenhuis in Groningen. Vlak voordat de voetbalwedstrijd Duitsland tegen Mexico begint, zingen de Duitsers uit volle borst mee. Het Heerenhuis is tijdens het wereldkampioenschap voetbal omgetoverd in het “DeutschlandHuis” en aan alles is gedacht. Pullen vol Paulaner bier, bratwursten, een dweilorkest dat Duitse liederen speelt, een  ‘trikotwinkeltje’ en een opgezweepte Duitse voetbalcommentator van de televisiezender ZDF.

WK: Marokko – Iran, voetbal is geen politiek

Voor veel mensen is de wedstrijd tussen Marokko en Iran er eentje om naar uit te kijken. De ‘Nederlandse’ Marokkanen met onder andere Ajacied Hakim Ziyech en Feyenoorder Karim El Ahmadi spelen tegen Iran, waar Alireza Jahanbakhsh, topscorer van de Eredivisie, de Iraanse voetbalsupporters moet laten juichen. Op de achtergrond speelt er echter een diplomatieke ‘crisis’ tussen de twee landen. Gooit deze wedstrijd olie op het vuur?