Buurtbewoners Paddepoel blij met studenten

GRONINGEN – De Paddepoelse bouwvakkers zijn er maar druk mee: In 2019 moeten er vijf splinternieuwe studentenflats staan. De Rabobank tegenover het winkelcentrum maakt plaats voor toekomstige studentenflat Polaris. Dit is positief nieuws voor Groningse studenten. Maar wat zijn de consequenties voor de buurtbewoners?

Binnenkort bestaat Paddepoel dus uit een mengelmoes van jong en oud. Lefier, beheerder van de flat, richt zich op jongeren vanaf 23 jaar tot 27 jaar. Voor de huidige woningnood die heerst onder studenten in Groningen is het project dus bevorderlijk.

In de buurt waar de flat wordt gebouwd wonen echter ook veel werkenden en ouderen. Buurtbewoners hebben een melding gekregen met betrekking tot eventuele overlast door de bouw. Eefje Keuper, adviseur communicatie bij Lefier, denkt dat buurtbewoners zich echter geen zorgen hoeven te maken over overlast van nieuwe bewoners: “Er komen studenten en oud-studenten te wonen in de flat. We richten ons dus vooral op zelfstandigen. Zij zullen niet gaan zorgen voor onrust in de buurt.” Studenten kunnen maximaal vijf jaar lang blijven wonen in de flat.

Omwonenden Sini Huizenga en Willem Damhof zien in ieder geval geen beren op de weg en verwelkomen de jongeren. “Ik heb daar echt geen problemen mee”, aldus Huizenga. Damhof sluit zich hierbij aan. Op de vraag of hij wel zit te wachten op jongeren in hun wijk antwoordt hij: “Jazeker. Ik vind dat dat moet kunnen”. Bovendien vindt hij het gebouw er bovendien goed uitzien. “Ik vind het prachtig.”

Beluister hieronder de reacties van buurtbewoners op de komst van Polaris:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.