Internationale student mag bed opzetten in Grand Theatre

Door: Sanne Oving en Eva Maring

GRONINGEN – “WANTED: INTERNATIONAL STUDENT. Grand Theatre as your home? 🏡”. Een bijzondere oproep op de Instagram van het Grand Theatre in Groningen zorgt voor veel enthousiaste reacties.“Er zijn nog steeds veel internationale studenten zonder woning, waarom zouden we die niet zelf opvangen?”, aldus Mark Fischer, assistent zakelijk leider en producent van het Grand Theatre.

De oproep is onderdeel van het project ‘Meet the Neighbours’. “Het doel van het project is om kunstenaars, waar het Grand Theatre mee samen werkt, kennis te laten maken met iemand uit de stad”, zegt Fischer. Op een oproep van een uitwisseling met kunstenaarscollectief MOHA en The Student Hotel kwam weinig respons. “Het leek ons daarom leuk om een student op te vangen bij het theater zelf.”

Eén of twee internationale studenten gaan in oktober drie weken lang in het theater of in het gastenverblijf aan de Oosterstraat wonen. Het gastenverblijf wordt normaal gesproken gebruikt om theatergezelschappen onderdak te bieden. In het Grand Theatre zelf kan de student in de artiestenkleedkamer zijn bedje neerzetten. “Maar om hier ‘s avonds in je eentje te zitten…” De student mag dan gebruik maken van de faciliteiten in het Grand Theatre. “In het gastenverblijf verblijven is natuurlijk ook heel leuk. Je zit daar met andere mensen die samenwerken met het Grand Theatre dus dan woon je alsnog een beetje in het theater”, meent Fischer.

Als tijdelijke bewoner van het Grand Theatre mag de student de voorstellingen bijwonen om kennis te maken met het Groningse theaterleven.“Je krijgt de kans om achter de schermen te kijken.” Aan het verblijf zitten geen kosten verbonden. “De bedoeling van het project is dat het theatergezelschap MOHA en de student ervaringen uitwisselen”.

Aan het eind van de drie weken geeft MOHA een theatershow in het Grand Theatre gebaseerd op hun ervaringen in het project. Of de studenten in het Grand Theatre zelf of in het gastenverblijf gaan wonen is nog niet bekend.

De onderstaande slideshow geeft een impressie van het wonen in het Grand Theatre.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.