Sportief en milieubewust: ga toch ploggen!

Heb jij aan het begin van 2019 jezelf voorgenomen meer te gaan sporten? Of misschien om wat milieuvriendelijker te leven? Als je aan plogging doet, sla je twee vliegen in één klap!

Plogging is een combinatie van jogging en vuilnis rapen (plocka is Zweeds voor ‘pakken’). Deze sportieve bezigheid is in Zweden ontstaan. Daar kijkt niemand meer raar op van ‘ploggers’.

Krzysiek (24) wordt in Groningen af en toe raar aangekeken als hij in zijn sportieve outfit en vuilniszak in de weer is. ‘Dat was wel even wennen,’ geeft hij toe. Maar dat weerhoudt hem niet van zijn nieuwe hobby. De Poolse student hecht veel waarde aan de natuur. Ook houdt hij veel van sporten. Via vrienden kwam hij op het idee om plogging te proberen.

Plogging is een stuk intensiever dan normaal jogging. ‘De zak kan heel zwaar worden. En je moet natuurlijk de hele tijd bukken om dingen op te rapen.’ Daardoor is het soms wat ongemakkelijk. Als Krzysiek echt zin heeft in een rondje hardlopen, laat hij daarom zijn vuilniszak toch liever thuis.

Bekijk de onderstaande video om te zien hoe plogging precies in zijn werk gaat:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.