Groningers willen een nieuw warenhuis

Het voormalige V&D-pand aan de Grote Markt staat weer leeg. Twee weken geleden vertrok De Grote Roltrap na negen maanden uit het pand. Het gebouw is op dit moment wel open zodat bezoekers de La Place, die op de vierde verdieping zit, kunnen bereiken. En nu? Veel opties zijn de laatste tijd al voorbij gekomen, zoals het warenhuis Hudson’s Bay, de action of toch (studenten)woningen. Een echte kandidaat heeft zich nog niet gemeld. Maar wat willen de Groningers zelf zien in dit pand?

Groningers zien het liefst weer een warenhuis zoals de V&D verschijnen. Het warenhuis Hudson’s Bay en een terugkomst van de Bijenkorf zien de Groningers wel zitten. Wat ze niet zien zitten is een hotel of (studenten)woningen. Dit blijkt uit een enquête onder 141 Groningers. Het grootste gedeelte van de ondervraagden woont in de stad Groningen en een enkeling ergens anders in de provincie Groningen. 

Ondanks dat Groningen gezien wordt als een van de jongste steden van Nederland, waren het toch vooral oudere mensen die de enquête hebben ingevuld. De studenten waren met eenderde niet goed vertegenwoordigd. Dit zou een verklaring kunnen zijn voor dat de Groningers een hotel of (studenten)woningen het minst zien zitten. Er zijn namelijk geen studenten die hebben ingevuld dat ze dit niet zien zitten. 

“Geen goedkope rotzooi. Ik wil meer kwaliteit zien,” aldus een Groninger in de enquete. Naast wat Groningers wel of niet willen zien in het pand werd er een aantal keren gesproken over het lelijke pand. De gevel kan volgens veel Groningers wel een opknapbeurt gebruiken. Het moet weer gezellig worden. 

Wat ook regelmatig terugkwam in de enquete is dat Groningers graag een overdekte markt of zwarte markt zouden willen zien. Een overdekte markthal, Mercado, komt volgens Sikkom al in het pand van de Aldi en magazijn van de V&D. In moet dit 2020 gerealiseerd zijn. Daarnaast komt er op de Grote Markt naast Vindicat ook al een foodmarkt, genaamd Merckt. Dus nog een foodmarkt of markthal is misschien wel iets te veel voor de stad. 

Of er weer een warenhuis in komt wat de Groningers willen is nog even afwachten. Tot nu toe is er nog niets bekend over de toekomst van dit pand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.