Genoeg Rembrandt voor iedereen dit jaar

In oktober is het 350 jaar geleden dat Rembrandt van Rijn is overleden. Daarom is dit jaar uitgeroepen tot Rembrandtjaar. In musea in Nederland is er veel aandacht voor zijn werk. Afgelopen woensdag was de aftrap van het Rembrandtjaar. Beatrix opende in het Mauritshuis de tentoonstelling Rembrandt en het Mauritshuis. Wat kunnen we dit jaar verwachten? 

Het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) organiseert in samenwerking met partners het themajaar: Rembrandt & de Gouden Eeuw. Volgens de directeur van NBTC, Conrad van Tiggelen, stimuleren themajaren spreiding onder (internationale) toeristen. “Door samen met verschillende regio’s en steden te investeren in een aansprekend thema, inspireren we toeristen verschillende plekken te bezoeken die voorheen nog onbekend voor ze waren.”

Morgen wordt door de NOS het Rembrandtjaar afgetrapt voor het publiek. Met een rechtstreekse uitzending vanaf het publieksevenement voor het Rembrandthuis in Amsterdam. Na de aftrap is het tijd om alle meesterwerken van Rembrandt te bewonderen in Nederland. Er zijn dit jaar veel tentoonstellingen over Rembrandt en de Gouden Eeuw verspreidt door heel Nederland. De NRC kwam met een lijst van negentien tentoonstellingen. Van een meesterwerk in Amsterdam tot een tekening in Leeuwarden. “Veel internationale toeristen denken bij Rembrandt aan Amsterdam, maar weten te weinig over de plaatsen waar Rembrandt ook terug te zien is,” aldus van Tiggelen. Benieuwd naar waar en welke tentoonstellingen te vinden zijn in Nederland? Bekijk hieronder alle tentoonstellingen over Rembrandt en de Gouden Eeuw.

Weet jij van wanneer tot wanneer Rembrandt leefde? En welke meesterwerken hij allemaal heeft gemaakt? Dat zie je hieronder in een tijdlijn met de belangrijkste gebeurtenissen en meesterwerken van Rembrandt. Enkele van deze meesterwerken zijn te bewonderen in Het Rijksmuseum in Amsterdam.

Ben je niet van het reizen van de ene tentoonstelling naar de andere? Dan kan je ook gewoon op de bank blijven zitten voor de televisie. Elke zondagavond zendt de NPO Project Rembrandt uit. Het wordt nu al gezien als de opvolger van Heel Holland Bakt. Nederland gaat op zoek naar de meest getalenteerde kunstschilder. Tien gepassioneerde talenten proberen binnen een half jaar tijd het oude ambacht van kunstschilder meester te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.