Examenuitslagen: ‘Je kon me wel een ei in de kont koken.’

Voor ruim 217.000 Nederlanders was het vandaag misschien wel de spannendste dag van het jaar: de uitslag van het eindexamen werd bekendgemaakt. Iedereen kan het zich vast nog herinneren: tijdens het afwachten van dat ene telefoontje gaat de tijd ineens wel heel langzaam. Beluister hieronder hoe Groningste scholieren en hun familie deze dag beleefden.

Storing
Door een technische storing bij administratiesysteem Somtoday moest eenderde van de eindexamenleerlingen vandaag langer wachten op de uitslag van hun eindexamen. Alsof het niet al spannend genoeg was. 190 scholen gebruikten dit jaar Somtoday: een administratiesystreem waarmee cijfers van eindexamenkandidaten automatisch ingevoerd kunnen worden. Deze scholen moesten de cijfers nu alsnog handmatig invoeren, dat duurde 1 tot 2 uur langer. Jolie, Hidde, Marte en Liz zijn gelukkig allemaal op tijd gebeld en hoefden niet langer te wachten.

Met speciale dank aan: Karlijn Saris

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.