Megazaak tegen voorman No Surrender uitgesteld wegens afwezige advocaat

De rechtszaak tegen Henk Kuipers, voorman van de inmiddels verboden motorclub No Surrender, is uitgesteld naar volgende week dinsdag. Het twaalf dagen durende strafproces zou maandagochtend beginnen.

Reden voor het uitstel is dat Roy van der Wal, de advocaat van Kuipers, in het buitenland zit en naar eigen zeggen te ziek is om terug te vliegen. Volgens waarnemend raadsman Umut Ural heeft van der Wal een zodanig heftig virus opgelopen dat hij deze week niet meer bij de zaak aanwezig kan zijn. Ural vroeg daarom uitstel van het proces aan.

De komende dagen zouden vijf (ex-)leden van de motorclub terecht staan. Voormalig voorzitter Kuipers, hoofdverdachte in de zaak, wordt verdacht van deelname aan een criminele organisatie, afpersing van ondernemers, valsheid in geschrifte en zeven geweldsmisdrijven. De 54-jarige Emmenaar mag zijn proces in vrijheid afwachten.

De zaak is hervat. De rechtbank en het OM zijn achter gesloten deuren geïnformeerd over de gezondheidssituatie van advocaat Van der Wal. Het OM zegt “enorm te balen”, maar niet anders te kunnen dan instemmen met het verzoek tot aanhouding. #NoSurrender— Saskia Belleman (@SaskiaBelleman) 17 juni 2019

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.