Voor 50 cent te zwemmen in Kardinge

Bron: Unsplash

GRONINGEN – Jongeren tussen tien en vijftien jaar kunnen vanaf nu elke laatste maandag van de maand in sportcentrum Kardinge zwemmen voor 50 cent. Jongerenorganisatie Bslim Groningen wil zo Groningse jongeren een goedkope optie geven om gezond te sporten en de zwemvaardigheid te onderhouden.

Bslim Groningen richt zich op jongeren in achterstandswijken en probeert met sport- en beweegactiviteiten jongeren van vier tot vijftien in beweging te brengen. Buurtsportcoach Bart Bruins geeft aan dat het initiatief in principe op jongeren in heel Groningen gericht is, maar verwacht toch dat het vooral om jongeren uit de wijken Beijum en Lewenborg zal gaan. “De afstand naar Kardinge is toch wel groot.”

Het 50 Cent Zwemmen in Kardinge is overgenomen van het wijkteam van Corpus den Hoorn waar het 50 Cent Zwemmen al jaren bestaat. Erik Sijsling is buurtsportcoach in de wijk Corpus den Hoorn en merkt dat het 50 Cent Zwemmen daar een succes is. Elke week doen er ongeveer veertig tot vijftig kinderen mee. In totaal is er een lijst van tweehonderd kinderen uit de wijken De Wijert en Corpus den Hoorn die komen zwemmen.

Sijsling legt uit dat 50 Cent Zwemmen vooral preventief bedoeld is. “Zo zorg je dat er geen hangjongeren op straat zijn.” Het 50 Cent Zwemmen geeft kinderen op een laagdrempelige manier de kans om in beweging te komen. Al is het niet alleen gericht om hangjeugd van de straat te houden. Sijsling: “Ik heb liever dat jongeren gaan zwemmen, dan dat ze binnen achter de computer zitten met een zak chips.” Bovendien noemt hij dat het er voor kan voor zorgen dat kinderen bij een zwemvereniging gaan.

“Zwemmen is een ondergeschoven kindje en zo geven we jongeren toch de kans om het bij te houden,” vult Bruins aan.

Door middel van berichten op Facebook, flyers en mond-tot-mondreclame probeert Bslim jongeren naar sportcentrum Kardinge te krijgen. De eerste editie in Kardinge heeft 25 jongeren getrokken.

Badmeester Albert Jan over het 50 Cent Zwemmen in Kardinge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.