Gebruikers positief over nieuwe paniekknop datingapp Tinder

GRONINGEN – Datingapp Tinder krijgt binnenkort een paniekknop. Vrouwen die zich onveilig voelen tijdens een date kunnen op de knop drukken om de politie in te schakelen. Tindergebruikers in Groningen zijn positief over deze nieuwe veiligheidsoptie.

De populaire datingapp Tinder gaat gebruikers een optie bieden om op een paniekknop te drukken. De optie wordt vanaf eind januari getest in de Verenigde Staten. Het plan is om de maatregel uiteindelijk ook in andere landen beschikbaar te maken. Wanneer is nog niet bekend.

De maatregel is mogelijk doordat Tinder gaat samenwerken met het bedrijf Noonlight – een bedrijf dat mensen in de gaten kan houden tijdens een date. Gebruikers die de knop willen gebruiken, moeten eerst de app van Noonlight downloaden. Door in te vullen met wie, waar en wanneer je een date hebt, kunnen veiligheidsinstanties je lokaliseren als er iets fout gaat. Als er op de paniekknop gedrukt wordt, krijgt de gebruiker eerst een sms’je. Wordt hierop niet gereageerd? Dan neemt het personeel van de app contact met je op. Bij geen gehoor wordt de politie naar de locatie van de date gestuurd.

Gebruikers van de app vinden het invoeren van deze knop een goed plan. Lisa (23) had graag gewild dat deze veiligheidsoptie al bestond tijdens haar nare ervaring met een tinderdate. “Ik had een tinderdate met iemand en moest eventjes naar de wc. Toen ik terugkwam had die jongen zich plotseling uitgekleed. Als die knop toen bestond, had ik er zeker weten gebruik van gemaakt.”

Ook Anne (20) had graag gebruik willen maken van de knop tijdens haar date. Ze werd ‘gecatfisht’ (dat is wanneer iemand een valse identiteit aanneemt op sociale media) door een van haar Tindermatches. Haar date bleek veel ouder te zijn dan op zijn profiel stond.

Uit een onderzoek van 75 Tindergebruikers in Groningen blijkt dat zij positief zijn over de paniekknop. Driekwart van de gebruikers denkt dat het goed, handig of veilig is dat de paniekknop er komt. Het andere deel is niet overtuigd van de werking, omdat ze het gebruik omslachtig vinden.

65% zou gebruik maken van de paniekknop in een onveilige situatie. Wel vraagt een deel van de gebruikers zich af hoe of hun privacy gegarandeerd kan worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.