Onrust in Selwerd zorgt voor angst bij bewoners

GRONINGEN – De afgelopen twee weken is het onrustig in Selwerd. De wijk wordt geteisterd door vernielingen en inbraken. Hoewel er inmiddels meer dan tien meldingen van vandalisme bij de politie zijn gedaan, zijn er nog geen arrestaties geweest. Voelen wijkbewoners zich nog wel veilig in hun wijk?

Autobanden worden lek gestoken, ramen met purschuim beklad en lokale winkeliers zijn het slachtoffer geworden van inbraken. Op 16 januari viel een gewonde, toen stenen door een ruit van de Kornoeljeflat gegooid werden. Niemand werd opgepakt voor één of meerdere van deze incidenten. Buurtbewoner Griet (72) let extra goed op sinds het vandalisme is begonnen: ‘’Ik pas goed op dat ik niet te dicht bij een stel jongens in de buurt kom. Je weet maar nooit.’’

Marije (30) woont al acht jaar in Selwerd. Ze heeft zelf geen vandalisme ervaren, maar een vriendin wel. Haar ramen werden met stenen bekogeld. ‘’Gelukkig is er daar niks door de ruit gegaan.’’ Ze is ontevreden over de aanpak van de politie: ‘’Er is zoveel uitgehaald op allemaal verschillende plekken, als je serieus onderzoek doet moet je toch makkelijk iemand kunnen oppakken?’’

De politiewoordvoerder van Groningen bevestigt dat er veel meldingen van vandalisme zijn gegaan, maar nog geen arrestaties verricht zijn. Wel zijn agenten vaker in de wijk om te patrouilleren. Zij zijn niet altijd even zichtbaar: ‘’Onze agenten gaan in burger de straat op om de daders hopelijk op heterdaad te betrappen.’’

Zolang er geen arrestaties verricht zijn, lijkt het onrustig te blijven in Selwerd. Griet (72) is er in ieder geval niet gerust op. ‘’Ik ben nog geen slachtoffer geworden, maar dat lijkt meer een kwestie van tijd.’’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.