Krachtpatsers maken zich klaar voor ‘Battle of the North’

GRONINGEN – Aankomend weekend is de finale van de ‘Battle of the North’, een van de grootste Crossfit-toernooien in Nederland.  Het evenement vindt aankomende zaterdag en zondag plaats in het MartiniPlaza in Groningen. Atleten uit het hele land zullen afreizen naar Groningen om deel te nemen.   

De sport crossfit is een soort combinatie van krachtsport, gymnastiek en conditietraining. Oefeningen die onder deze sport vallen, zijn bijvoorbeeld klimmen, tillen, duwen en trekken. Hierbij kunnen erg zware gewichten worden gebruikt in de vorm van zandzakken of tractorbanden.   

De sport is de afgelopen jaren aan een opmars bezig. Het aantal crossfitclubs is fors toegenomen en ook veel sportscholen bieden crossfit-cursussen aan. Op dit moment telt Nederland maar liefst 329 crossfit clubs.

Binnen het toernooi zijn vier verschillende categorieën voor mannen, vrouwen, jong en oud. Volgens de organisatie zal er ook groots worden uitgepakt met onder andere DJ’s en vlammenwerpers.

Een van de deelnemers is de vijfentwintigjarige Femke Postma. “Mijn achtergrond is in de acrobatiek, dus zelf vind ik gymnastiek het leukst,” vertelt Postma, “met name op mijn handen lopen en handstand push-ups.”

Postma legt uit dat het belangrijk is om continu hard te blijven trainen, om deel te kunnen nemen aan een toernooi als Battle of the North. “Ik train nu ongeveer vijf keer per week, en dan 2 à 2,5 uur per keer.”  

Het volledige verhaal van Postma zie je hieronder.

Door Nikki Beerepoot en Donna de Weijer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.